ASSORTIMENT / SEIZOENSARTIKELEN

Veel bezoekers aan onze winkel beseffen niet dat wij een heuse tuinafdeling hebben op de bovenverdieping met naast tuingereedschap ook een compleet aanbod van bestrijdingsmiddelen, meststoffen, zand, grond en grind, afrastering, tuinmachines en bewateringsartikelen. Typische winterartikelen zijn bijvoorbeeld brandstoffen & gassen, haardhout, kachels, sneeuw- & ijsbestrijding, etc. Typische zomerartikelen zijn barbecue's, tuinslangen & koppelingen, gazonmest, etc. Een uitgebreidere beschrijving vindt u hieronder.

Onthoudt u in ieder geval één principe. Als u zich afvraagt of Havelaar Moerkapelle een bepaald artikel in het assortiment heeft, is het antwoord meestal "Havelaar Heeft Het"! Mocht u onverhoopt nog vragen hebben over specifieke artikelen uit ons assortiment, neem dan vooral contact met ons op.

Seizoensartikelen

BEWATERING

Ook op het gebied van bewatering zijn wij zeer breed gesorteerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld de bekende gele waterslang in professionele kwaliteit in verscheide diameters, vanaf de standaard 19 mm tot een diameter van 40 mm binnenmaats. Verder hebben wij ook de geribbelde zwarte vijverslang vanaf een diameter van 13 mm tot liefst 50 mm en groene geribbelde afzuigslang in 32 en 38 mm. Aanvullend hebben wij transparante waterslang in een aantal kleinere maten. Deze slangen zijn zowel op een volle rol als los verkrijgbaar.

Uiteraard hebben al deze slangen en koppelingen pas een functie als ze ergens op worden aangesloten. Wij hebben op dit gebied zowel betaalbare pompen als pompen van hoge kwaliteit, waaronder dompelpompen, beregeningspompen en fonteinpompen. Naast een uitgebreid assortiment aan kunststof Gardena koppelstukken, pistolen, sproeiers en overig toebehoren hebben wij bijvoorbeeld ook messing GEKA-snelkoppelingen en diverse messing draadfittingen. Daarnaast hebben wij ook slangklemmen van 8 tot maximaal 160 mm.

BESTRIJDINGSMIDDELEN & MESTSTOFFEN

Van bestrijding van onkruid en ongedierte tot meststoffen voor gazon, rozen of rododendrons. Wij hebben een uitgebreid aanbod van Bayer producten om bijvoorbeeld blad- en wolluis, spint, schimmels, rupsen, kevers en witte vlieg op uw gewassen te voorkomen en te bestrijden, maar ook bijvoorbeeld ter voorkoming van onkruid, brandnetels en groene aanslag. Om de groei van kamerplanten te bevorderen hebben wij plantenvoeding en voor de bemesting van uw gazon, tuinplanten en -bloemen hebben wij bijvoorbeeld koemestkorrels, het bekende Gazon-AZ & AZ-kalk, maar ook gazon-, tuin-, rozen-, rododendron-, buxus-, hortensia-, geranium-, klimplanten-, coniferen- en aardbeienmest.

Ook voor de bestrijding van ongedierte hebben wij kwaliteitsproducten van zowel Bayer als HG in ons assortiment. Het gaat dan bijvoorbeeld om middelen ter bestrijding van muizen, muggen & vliegen, vlooien, wespen & kruipend ongedierte, zilvervisjes, mieren en slakken.

Wij hebben verder de keuze uit diverse soorten zand, grind en grond. Zo hebben wij voor de zandbak speelzand, voor metselwerk metselzand en voor bestrating ophoog- & brekerzand. Verder hebben wij mengsels van grof en fijn grind. Tot slot hebben wij zowel potgrond als tuinaarde.

CULVITA POTGROND UNIVERSEEL

Weekknaller! De hoogwaardige universele potgrond van Culvita kan worden gebruikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Deze potgrond wordt samengesteld uit de allerbeste veensoorten en gemengd tot een groeimedium. De voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen en vormen een uitgebalanceerde voeding gedurende 6 weken. Daarnaast wordt er kalk aan toegevoegd om de juiste pH waarde te garanderen.

CULVITA POTGROND SPECIAAL

Weekknaller! Deze hoogwaardige potgrond met extra voedingsstoffen is ontwikkeld voor alle kamer-, balkon, terras-, perk- en vaste planten. Deze potgrond is in het bijzonder geschikt voor het oppotten en verpotten van kamerplanten en is samengesteld uit een reeks bijzonder hoogwaardige grondstoffen, waaronder brokjes turf, turfstrooisel en doorvroren zwartveen. Door de grovere en luchtigere samenstelling krijgen planten nog betere omstandigheden om het wortelgestel optimaal te ontwikkelen. Daarnaast is de zogeheten EasyCoat meststof toegevoegd. Dit zorgt voor een geleidelijke en milieuvriendelijke afgifte van meststoffen en blijft daardoor tevens zo'n 6 maanden lang voedend.

CULVITA TUINCOMPOST

Weekknaller! De hoogwaardige tuincompost van Culvita is ontstaan na de compostering van groen- en tuinafval en is rijk aan organische stof en voedingsstoffen. Culvita tuincompost kan worden gebruikt om de structuur van de grond te verbeteren en draagt bij aan een goede lucht- en waterhuishouding. Het kan worden toegepast op zand- en kleigrond, maar niet in potten en plantenbakken.

GROENTE-, BLOEMEN- EN KRUIDENZADEN

Vanaf medio januari tot ongeveer september hebben wij een uitgebreid assortiment aan diverse kwaliteitszaden van Van Hemert & Co. voor het opzetten van uw eigen groenten- of bloementuin. Afgezien van het feit dat het enorm voordelig is om uw eigen voedsel en bloemen te zaaien en te oogsten, kunt u het ook nog eens volledig naar eigen smaak inrichten en bent u gegarandeerd van groenten, kruiden en bloemen van de hoogste kwaliteit. Daar komt nog eens de enorme voldoening bij die u op die manier haalt uit uw eigen tuin.

Met onze groentezaden oogst u binnenkort bijvoorbeeld uw eigen andijvie, kroten, tuin-, snij- en slabonen, broccoli, doperwten, bloem-, boeren- & spitskool, prei, wortelen, spinazie, kropsla, plantuien, etc.
Met onze bloemenzaden creëert u uw eigen bloemenzee met bijvoorbeeld schildzaad, siererwt, korenbloemen, ridderspoor, kattensnor, afrikanen, stokroos, Oost-Indische kers, etc.
Met onze kruidenzaden geeft u smaak aan uw gerechten met bijvoorbeeld basilicum, bieslook, peterselie, snijselderij, maggikruid, dille, venkel, tuinkers, etc.

TUINGEREEDSCHAP & MACHINES

Op het gebied van tuingereedschap hebben wij een uitgebreid aanbod aan professionele gereedschappen, o.a. van De Wit, bestaande uit onder meer batsen, boor- & draaineerspades, ballast-, stal- & betonschoppen, stootbeitels, schoffels, sloot- & bladharken, hooi- & aardappelvorken, zeisen & sikkels, betonschrapers, putscheppen, bijlen, disteltrekkers, appelplukkers, etc. Deze worden bijvoorbeeld vaak door boeren, hoveniers en grondaannemers gebruikt. Voor consumenten hebben wij een aanbod van regulier tuingereedschap variërend van een redelijke kwaliteit voor een bescheiden prijs tot hoge kwaliteit met een hogere prijs. Kwaliteitsmerken hierin zijn bijvoorbeeld Wolf Garten, Gardena en Hendrik-Jan.

Daarnaast hebben wij een volledig aanbod aan elektrisch tuingereedschap zoals grasmaaiers, verticuteermachines, hakselaars, heggenscharen, graskantsnijders, kettingzagen en bladruimers. Bekende merken zijn in dit geval Gardena, Bosch, Wolf Garten en Metabo.

BRANDSTOF, HOUT & GASSEN

Sommige kachels maken geen gebruik van bijvoorbeeld de centrale verwarming. In plaats daarvan zijn er grondstoffen nodig om de kachel te laten branden. Wij hebben een vrijwel reukloze Zibro Kamin brandstof die daarvoor uitermate geschikt is. Mocht u een houtkachel of een vuurkorf willen aansteken, hebben wij zakken openhaardhout, aanmaakhoutjes, openhaardblokken en aanmaakblokjes. Voor de barbecue hebben wij daarnaast nog houtskool & houtskoolbriketten.

Wanneer u een gasbarbecue, propaanheater of bijvoorbeeld een kookstel op gas wilt laten branden, hebben wij allerlei soorten propaangasflessen. Het betreft de bekende grijze 11 kg gasfles, de groene 5 kg gasfles en de Camping Gas flessen van respectievelijk 0,4 kg, 1,8 kg en 2,75 kg. U kunt deze (volle) flessen bij ons aanschaffen of u kunt ze door ons laten vullen. Daarnaast hebben wij ook een assortiment barbecue's en diverse aansluitmaterialen, zoals gasslang en gasdrukregelaars.

Sleutels Kogellagers Luchtfittingen Boorschroeven Harpsluitingen