ASSORTIMENT / LIJMEN & SMEERMIDDELEN

Kort gezegd alles wat plakt, smeert en kleeft. Zo is er voor praktisch alle ondergronden en doeleinden wel een lijm of kit waarmee de betreffende ondergrond kan worden gelijmd of afgedicht, denk aan montagekit, Poly Max of siliconenkit. Wanneer iets gevuld of gerepareerd dient te worden, is er altijd één van de vullers voor hout, steen, kunststof of ijzer en als iets vast zit of aanloopt is er wel een smeermiddel als WD-40, siliconenspray of IMAL.

Onthoudt u in ieder geval één principe. Als u zich afvraagt of Havelaar Moerkapelle een bepaald artikel in het assortiment heeft, is het antwoord meestal "Havelaar Heeft Het"! Mocht u onverhoopt nog vragen hebben over specifieke artikelen uit ons assortiment, neem dan vooral contact met ons op.

Lijmen & smeermiddelen

LIJMEN & KITTEN

Dankzij het enorme aanbod van o.a. Bison artikelen is er voor elke toepassing en ondergrond wel een lijm of kit die daarvoor geschikt is. Als u bijvoorbeeld een eenvoudige contactlijm nodig hebt, gebruikt u Bison kit of tix. Als u een plint op de wand wilt lijmen en deze direct vast moet blijven zitten, gebruikt u sneldrogende montagekit. Wilt u even snel iets lijmen? Gebruik dan secondelijm.
Wanneer er een kitrand in de badkamer vernieuwd moet worden, gebruikt men doorgaans siliconenkit voor sanitair. Voor scheurtjes en voegen in de wand gebruikt men overschilderbare acrylaatkit. Wanneer u een kit zoekt waarmee u praktisch alles kunt lijmen of afdichten, dan kiest u voor polymeerkit. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de ongekende mogelijkheden van o.a. de Bison artikelen. Er is werkelijk voor elke ondergrond en elk probleem een passende oplossing.

Voor de afdichting van bijvoorbeeld dakgoten bij een lekkage, is de bekende Shell tixophalte kleefstof een alom beproefde oplossing. Verder hebben wij een keur aan Aquaplan producten voor praktisch elke reparatie aan uw dak of -goot, zowel bij lekkage als ter preventie. Daarnaast hebben wij volle rollen dakbedekking en reparatieband.

VULMIDDELEN

Voor vrijwel alle ondergronden hebben wij een geschikte vuller. Zo hebben wij voor de wandafwerking diverse gipsproducten zoals roodband, goudband, stucmortel en Fix & Finish. Daarnaast hebben wij diverse cement- en mortelproducten, zoals zandcement, Portland cement, metselzand, betonmortel en diverse reparatiemortels.
Ook voor hout zijn er diverse vulmiddelen, afhankelijk van de toepassing. Een beproefde methode voor het repareren van verrot hout in bijvoorbeeld deuren of kozijnen is houtrotvuller. Dit is een twee componentenvuller dat het verdere rotproces tegengaat en waarmee het hout volledig hersteld kan worden. Voor overige toepassingen is er bijvoorbeeld houtvuller of houtplamuur.
Een reparatiemiddel voor zowel kunststof als metaal is polyesterplamuur. Deze wordt vaak gebruikt om grotere gaten en oneffenheden in bijvoorbeeld de buitenkant van een auto (of boot) te repareren. Voor grote gaten kan aanvullend een polyester glasmat worden toegevoegd. Voor kleinere oneffenheden wordt bijvoorbeeld autoplamuur gebruikt.

SMEERMIDDELEN

Het bekendste smeermiddel wereldwijd is WD-40, dus dit kan natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Voor specifiekere smeerdoeleinden bestaan er echter ook een hoop andere uitstekende en voor bepaalde toepassingen zelfs doeltreffendere middelen, zoals bijvoorbeeld siliconenspray (dit heeft naast een smerende ook een antihechtende functie), PTFE (teflon)spray (een supersmeermiddel dat kunststof & rubber niet aantast) en IMAL kruipolie (letterlijk "Ik Maak Alles Los", weekt geoxideerde verbindingen los), maar ook kettingspray, universeel- & kogellagervet, vaseline, motor-, boor-, draadsnij-, compressor- & kettingzaagolie, etc.

Onthoudt u in ieder geval één principe. Als u zich afvraagt of Havelaar Moerkapelle een bepaald artikel in het assortiment heeft, is het antwoord meestal "Havelaar Heeft Het"! Mocht u onverhoopt nog vragen hebben over specifieke artikelen uit ons assortiment, neem dan vooral contact met ons op.

Sleutels Kogellagers Luchtfittingen Boorschroeven Harpsluitingen